Tips voor oppompen / onderhoud Risja Ultimatch voetbal

Tips voor oppompen / onderhoud Risja Ultimatch voetbal

Hieronder volgen wat tips over het oppompen van de voetbal zodat je er langer plezier aan beleeft.

Voordat je de bal gaat oppompen altijd de naaldnippel in ventielolie dompelen. Doordat je ventielolie gebruikt, vermijd je het losspringen van de binnen bal door de droogte van het ventiel.

Let er verder ook op dat je bij het opblazen van de bal de naald nippel loodrecht in het ventiel steekt om zo de kans te verminderen dat je de binnen bal lek steekt !

Alleen een warme voetbal oppompen, minimaal kamertemperatuur (bij oppompen van een koude bal bestaat de kans dat de bal een ei vorm krijgt) en met een beetje overdruk. Zo kan de bal zo snel mogelijk zijn gewenste ronding afgeven. Daarna breng je de bal op de juiste spanning.

Begin met het oppompen van een voetbal door er een beetje lucht in de doen, zorg dan dat er in de voetbal geen vouwen zitten waardoor de binnen bal klem kan komen zitten, daarna de druk in de voetbal voor de E en F jeugd (290-310 gram) oppompen tot maximaal 0,6 bar. De voetbal voor C en D jeugd (350-375 gram) oppompen tot maximaal 0,6 bar. De voetbal voor de overige categorieën (420-435 gram) oppompen tot maximaal 0,9 bar.

Wat ook zeer belangrijk is:

Na gebruik de bal regelmatig reinigen om zo zandresten en andere vuiligheden die tijdens het gebruik tussen de naden komen te zitten te verwijderen. Zo ga je de verharding van je naden tegen! Het is geen probleem om de voetbal in een warm sopje goed te wassen. Belangrijk is wel dat je de bal vervolgens op kamertemperatuur goed laat drogen. Let op, ballen gemaakt van synthetisch materiaal kan je niet wassen.

Laat ook regelmatig een klein beetje druk van de ballen, vooral in natte toestand, dat geeft de buitenkant van de binnen bal en de binnenkant van de bal de gelegenheid om op te drogen. Waarna je de bal terug op de gewenste druk kan brengen vóór gebruik! Zoals hierboven vermeldt de bal altijd op kamertemperatuur drogen en opbergen, een bal kouder dan kamer temperatuur niet gebruiken en oppompen.

Comments (2)

  • Chris Reply

    Stuur mijn een lijst van hoeveel druk de ballen mogen hebben

    28 juni 2021 at 20:24

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Snelle verzending

Persoonlijke afhandeling

Binnen 14 dagen retourneren

Support via +31 657307865

X